Ilmoittaudu raatiin

Friday 19, September, 2014

Etsimme Datademo-raatiin asiantuntijajäseniä päättäämään yhdessä ehdotusten tekijöiden kanssa rahoitusten jakamisesta. Kelpoisuusvaatimuksiksi riittää kiinnostuksesi avointa dataa kohtaan. Kaikista raati-ehdokkaista arvomme kullakin kierroksella yhtä monta jäsentä kuin ehdotusten tekijöitä on. Jos arpa osuu kohdallesi, olemme yhteydessä sinuun ennen päätöksentekovaiheen alkamista. Ilmoittaudu ehdolle raatiin täällä. Ilmoittautuminen raatiin päättyy päivää ennen ehdotusten jättämisen deadlinea ja on avoinna sunnuntaihin 5.10.2014 asti. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Read more

Montako kierrosta Datademossa on?

Friday 7, February, 2014

Datademossa on kolme kierrosta vuonna 2014. Helmi-maaliskuussa järjestettiin Datademon ensimäinen kierros. Toinen kierros nähtiin huhti-toukokuussa. Kullakin kierroksella rahoitettavaksi valituilla ehdotuksilla on kolme kuukautta aikaa toteuttaa ja julkistaa työnsä. Kullakin kierroksella jaetaan kahdeksan 2000 euron rahoitusta.

Read more

Kenelle Datademo on tarkoitettu eli kuka voi osallistua?

Wednesday 5, February, 2014

Datademo-ehdotuksen voi jättää kuka tahansa! Sillä ei ole merkitystä, oletko tavallinen Matti tai Maija Meikäläinen, yhdistys, yritys, epävirallinen kaveriporukka tai muu yhteisö. Emme tarkista täysi-ikäisyyttäsi tai kotipaikkaasi. Datademo on avoin kaikille! Valmiit, olemassaolevat kaupalliset tuotteet tai palvelut eivät kuitenkaan kuulu Datademon piiriin. Datademo-ehdotus voi kuitenkin olla esikaupallisessa vaiheessa oleva tuotos, joka saattaa jatkossa kehittyä myytäväksi esimerkiksi palvelutuotteeksi.

Read more

Miten rahoituspäätökset tehdään?

Wednesday 5, February, 2014

Ehdotuksia Datademon 3. kierrokselle voi tehdä perjantaista 19.9. alkaen ja maanantaihin 6.10. klo 24:00 saakka. Arviointi alkaa Trello-alustalla 7.10. klo 12.00 ja jatkuu 17.10. klo 18.00 saakka. 13.10. klo 12.00 – 14.10. klo 12.00 järjestetään ensimmäisen vaiheen äänestäminen. Lähetämme siitä vielä erillisen sähköpostin. Kukin raatilainen käy antamassa yhteensä kahdeksalle mielestään parhaalle ehdotukselle äänensä. Ääniä annetaan viisi (5) HRI-kategoriassa ja kolme (3) Sitran Suomi -kategoriassa. Äänestysvalintoja voi muuttaa koko äänestysajan. Ensimmäisellä kierroksella annetut äänet jäävät voimaan, jollet muuta niitä. Ensimmäisen äänestysvaiheen päättymisen jälkeen on muutaman tunnin mittainen väliaika ennen äänestyksen uudelleenaukeamista. Uudelleenaukeamisesta tiedotetaan sähköpostilla samalla kun välitulokset julkaistaan. Ehdotusten sisältöä voi muokata […]

Read more

Mitä dataa voin käyttää?

Wednesday 5, February, 2014

Käyttämäsi datan tulee liittyä jotenkin Pääkaupunkiseudun kuntiin (Helsinki Region Infoshare -kategoria) tai Suomeen (Sitran kategoria) ja datan tulee olla Olemassaolevaa avointa dataa tai muutoin hankkimasi aineisto, joka voidaan julkaista avoimesti saatavaksi tarkempia teknisiä tai lisenssivaatimuksia käyttämälläsi datalla ei ole. “Joka voidaan julkaista avoimesti saatavaksi”, tarkoittaa, että mikäli ulkopuolisia rajoituksia ei ole, Datademo-ehdotuksen tekijä julkaisee aineiston avoimesti viimeistään ideakuulutuksen päättymisen 23.2. jälkeen. Jos ulkopuoliset rajoitukset vaikuttavat aineiston julkaisumahdollisuuksiin, tarkastellan asia tapauskohtaisesti. Mikäli kyseessä on julkisen hallinnon aineisto, autamme mielellämme aineiston avaamiseksi.

Read more